ICT plus
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Η Τεχνητη Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 200 δισ. ευρώ

Στην προσπάθεια ανάδειξης των προοπτικών και προκλήσεων της τεχνητής νοημοσύνης πρωτοστατεί η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της ειδικής Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ψηφιακή Εποχή (AIDA).

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αποτελεί μια φανταστική προβολή στο μέλλον. Παρότι επηρεάζει ήδη την καθημερινότητά μας, αναμένεται να επιφέρει ακόμα τεράστιες αλλαγές και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση της κοινωνίας μας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στις ζωές μας νέες ψηφιακές καινοτομίες όπως προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί, συστήματα θερμικής απεικόνισης και αναγνώρισης προσώπου, έξυπνα σπίτια, αυτοκινούμενα οχήματα, βιομηχανικά ρομπότ, συστήματα ευφυούς γεωργίας και πρόβλεψης φυσικών καταστροφών.

Το ΕΛΚ, έχοντας ως στόχο να καταστήσει την Ευρώπη ηγετική δύναμη στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές και στηρίζει ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Εντούτοις, καθώς η χρήση της εγείρει νομικά και ηθικά ζητήματα, το ΕΛΚ στην προσπάθειά του να προστατευτούν τα δικαιώματα και οι ατομικές μας ελευθερίες, διεκδικεί ένα ανθρωποκεντρικό ρυθμιστικό πλαίσιο με κανόνες ευθύνης.

Η ταχύτατη εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη, θα πρέπει να δώσει κίνητρο στην Ελλάδα να πράξει το ίδιο. Μελέτες έχουν δείξει πως σε 15 χρόνια, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς, η χώρα μας έχει τη χρυσή ευκαιρία να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, προπαντός σε θέματα που αφορούν τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό.

Τέλος, η ψηφιακή τεχνολογία δε διαμορφώνει τους ανθρώπους, καθώς οι άνθρωποι είναι εκείνοι που πρέπει να τη διαμορφώνουν. Απώτερος σκοπός όλων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής με βάση κανόνες που να διασφαλίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές μας.

ΕΔΩ