ICT plus
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

PRESS BOX

22/4/2020
Η Xerox και η Vortran Medical συνεργάζονται για την παραγωγή αναπνευστήρων

Η Xerox Holdings Corporation και η Vortran Medical Technology συνεργάζονται για να επιταχύνουν την παραγωγή του αναπνευστήρα GO2Vent της Vortran και του σχετικού Airway Pressure Monitor (APM-Plus), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τα νοσοκομεία και της μονάδες των επειγόντων περιστατικών που μάχονται για την καταπολέμηση του COVID-19.

Οι δύο εταιρείες αναμένεται να συνεργαστούν για να ανταποκριθούν γρήγορα στην έλλειψη κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, που είναι απαραίτητος για την υποστήριξη της αναπνοής των ασθενών. Δεδομένης μιας σταθερής προμήθειας βασικών εξαρτημάτων, οι εταιρίες θα αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή τους από 40.000 περίπου αναπνευστήρες τον Απρίλιο, σε 150.000 έως 200.000 αναπνευστήρες κάθε μήνα έως τον Ιούνιο. Η Xerox σε συνεργασία με την Vortran θα μπορούσαν να παράγουν έως και 1.000.000 αναπνευστήρες μέσα στους επόμενους μήνες.

Παρόλο που ο GO2Vent δεν αντικαθιστά τους αναπνευστήρες που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ICU), χρησιμοποιείται ευρέως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης,  σε μεταφορές μεταξύ νοσοκομείων και σε μαγνητικές τομογραφίες. Δεδομένης της έλλειψης αναπνευστήρων επιπέδου ICU, οι γιατροί χρησιμοποιούν εργαλεία σαν και αυτά καθώς και άλλου είδους τεχνολογίες για να υποστηρίξουν ασθενείς που δεν χρειάζονται ακόμη ή δεν χρειάζονται άλλη υποστήριξη από αναπνευστήρα επιπέδου ICU, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιον άλλον ασθενή.

«Τα πιο έξυπνα μυαλά της Xerox συναντήθηκαν (εικονικά) με τα πιο έξυπνα μυαλά της Vortran και ανακάλυψαν τον τρόπο να παράγουν μαζικά αυτήν την κρίσιμη τεχνολογία», δήλωσε ο John Visentin, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox. «Θέλουμε να βοηθήσουμε, διασφαλίζοντας ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι διασώστες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαθέτουν τους πόρους που χρειάζονται για να βοηθήσουν τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών με COVID-19».

Η Xerox σχεδιάζει να κατασκευάσει αυτούς τους εγκεκριμένους από την FDA αναπνευστήρες και τις συσκευές APM-Plus στις εγκαταστάσεις της έξω από το Rochester της Νέας Υόρκης. Η Vortran θα συνεχίσει να κατασκευάζει τους αναπνευστήρες στις τρέχουσες εγκαταστάσεις της στο Sacramento.

«Η συνεργασία με τη Xerox έχει έναν σαφή στόχο: να βοηθήσει να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Με την αποδεδειγμένη τεχνολογία της Vortran και την ικανότητα της Xerox να κατασκευάζει προϊόντα ανώτερου επιπέδου, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προμηθεύσουμε τους  παρόχους υγειονομικής περίθαλψης με έως και ένα εκατομμύριο αναπνευστήρες τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Gordon A. Wong, MD, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Vortran. «Για όλους εμάς, αυτό θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κάναμε ποτέ».

Ο αναπνευστήρας GO2Vent της Vortran σχεδιάστηκε ώστε να χρησιμοποιηθεί σε  καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σε φυσικές καταστροφές και σε περιπτώσεις εξάπλωσης ασθενειών, όπως η πανδημία του COVID-19. Πρόκειται για έναν αναπνευστήρα που μπορεί να ρυθμιστεί μέσα σε λίγα λεπτά και να απορριφθεί μετά τη χρήση από έναν μόνο ασθενή. Μπορεί να παρέχει συνεχή υποστήριξη αερισμού έως και 30 ημέρες και λειτουργεί ανεξάρτητα από το APM-Plus, μια φορητή συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και η οποία,  συνδεόμενη με έναν GO2Vent αναπνευστήρα, παρέχει βελτιωμένη παρακολούθηση της κατάστασης του ασθενούς και των βασικών αναπνευστικών παραμέτρων.

Εκτός από την αύξηση της παραγωγής των GO2Vent και APM-Plus, η Xerox και η Vortran αναμένουν να συλλέξουν και να αναλύσουν σχόλια από επαγγελματίες του τομέα της υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στον COVID-19, προκειμένου να σχεδιάσουν τροποποιήσεις που μπορούν να προστεθούν στον GO2Vent με σκοπό την επέκταση των πιθανών εφαρμογών αυτού του σωσίβιου εξοπλισμού.

ΑΡΧΕΙΟ - PRESS BOX

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1636 επόμενη > τελευταία >>