ICT plus
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

5/1/2021
Κάτι δεν «κουμπώνει» στον ανασχηματισμό με το υπουργείο «Ψη-Δια». Παρ΄όλα αυτά η «προίκα» των 7 δισ. μυρίων ευρώ είναι ακέραια και επισκιάζει τις ψιλολεπτομέρειες.

Μόνο ένας ανασχηματισμός θα διέκοπτε τις χειμερινές διακοπές με αφορμή τα Χριστούγεννα και τις λοιπές εορτές. και δεν εκπλησσόμεθα ότι συνέβη και αυτό. Αλλωστε έχουμε να δούμε πολλά.

Λοιπόοοοον να πούμε μία απλή καλημέρα . . .

Και να ξεκινήσουμε μ
ε το άρθρο του κ. Γρηγόρη Ζαριφόπολουλου στην τελευταία κυριακάτικη «Καθημερινή» (σελ. 8 στο οικονομική ένθετο), τέως πλέον υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμοδίου για θέματα ψηφιακής στρατηγικής και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της Ψηφιακής Τεχνολογίας, το οποίο και φιλοξένησε η εξαιρετική κυριακάτικη εφημερίδα, η οποία εσχάτως εμφανίζει χαρακτηριστικά «μαγνήτου» ειδήσεων και άρθρων ψηφιακής θεματολογίας.

Οσοι αποκωδικοποίησαν την σκοπιμότητα του άρθρου, λίγες ώρες πριν τον ανασχηματισμό, κατανόησαν την αγωνία του γράφοντος για τον αν θα είναι στο ίδιο κυβερνητικό πόστο μετά τον επερχόμενο ανασχηματισμό. Και η αγωνία ήτο αληθής και δικαιολογημένη, καθώς λίγες ώρες μετά το όνομα του κ. Γιώργου Στύλιου ήταν μία από τις εκπλήξεις και τα απρόσμενα του ανασχηματισμού. 

Φυσικά και όχι!

Δεν θέλουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο την πολιτική και επιστημονική αξία του εξ Αρτης προερχόμενου νέου υφυπουργού παρά τω υπουργείω Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι αυτοδημιούργητος και δεν του έχουν έρθει έτοιμα στη ζωή του.

 Κάθε άλλο ! 

Αλλωστε όλοι οι κυβερνώντες κρίνονται κατά την θητεία τους με επιχειρήματα που αφορούν στα πεπραγμένα τους και όχι με βάση ατυχείς δημόσιες δηλώσεις τους, όπως στην περίπτωση του κ. Γεωργίου Στύλιου που, άπειρος ων ως υφυπουργός Παιδείας κατά την δίμηνη υφυπουργική του θητεία, ήρθε αντιμέτωπος με την εμπειρότατη [επί παντός επιστητού/ βουλευτή του ΚΚΕ κα Λιάνα Κανέλη, η οποία και αξιοποίησε τα μέγιστα την «πάσα» που της έδωσε κατά τον γνωστό τοις πάσι μεταξύ τους διάλογο στην Βουλή.

Ούτως ειπείν περιμένουμε το δείγμα γραφής του κ. Στέλιου Στύλιου στην υφυπουργική του θέση, για να τον υποδεχθούμε με βάση τις αρχές της αστικής συμπεριφοράς και να κρίνουμε το έργο του με βάση το πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την παρουσίαση της Ψηφιακής Βίβλου από τον προκάτοχό του κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλο.

Όμως . . .

Όμως επιμένουμε ότι  κάτι «δεν κουμπώνει»
στη νέα πολιτική σύνθεση του υπουργείου «Ψη-Δια» !

Κατ΄αρχάς «δεν κουμπώνει» η νέα ονομασία της θέσης του κ. Γεωργίου Στύλιου, ως υφυπουργού «για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο»,  που είναι εντελώς και παντελώς διαφορετική από αυτήν του προκατόχου του ως υφυπουργού «για θέματα ψηφιακής στρατηγικής και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας».

Oι αρμοδιότητες των ψηφιακών επενδύσεων που θα πάνε ?
Στον υπουργό ? 
Ή στο νεοπαγές υφυπουργείο ?!
Αρα ?
Αρα π
εριμένουμε το ΦΕΚ.

Και οι νοούντες είναι σε θέση να κατανοήσουν απολύτως τις ουσιαστικές και βαραθρώδεις διαφορές, καθώς είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν υπάρχει κοινά σημεία [ εκ της ονομασίας και μόνο ]  μεταξύ των αρμοδιοτήτων των δύο κυβερνητικών θέσεων.

Και φυσικά μόνο το ΦΕΚ του διορισμού του κ. Γεωργίου Στύλιου
θα διελευκάνει και θα αποσαφηνίσει τις απορίες όλων υμών και ημών,
το οποίον αναμένουμε εντός των επομένων ημερών.

Μέχρι τότε να ευχηθούμε στον νέο υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΙΙ, [ως (Ι) προηγείται ο παλαιότερος αυτού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς], υγεία, πολιτική τύχη, κουράγιο, δύναμη αντοχές, φώτιση [επίκαιρη λόγω και των Θεοφανείων] και έμπνευση στα καθήκοντά του.

Και φυσικά ο κ. Γεώργιος Στύλιος δεν πρέπει να δίνει
απολύτως καμία σημασία στα διάφορα [κατά Πολλάκη] «φακ νιους» όπως ότι:
 • ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαργύρωσε «γραμμάτιο» προς τον Αντώνη Σαμαρά με την υφυπουργοποίησή του, καθότι ο νέος υφυπουργός (ΙΙ) είναι του περιβάλλοντος του τέως πρωθυπουργού.
 • η «ποσόστωση» της επαρχίας στην Κυβέρνηση ήθελε έναν εκπρόσωπό της και μάλιστα να έχει χαρακτηριστικά «αντι-Σύριζα», καθότι ο κ. Γεώργιος Στύλιος, προέρχεται από την Αρτα, πατρίδα του κ. Αλέξη Τσίπρα και έδρα της κας Ολγας Γεροβασίλη, από τους «πυρήνες» του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τοθούπερ συνιστούμε ταπεινά στον κ. Γεώργιο Στύλιο να απαντήσει με έργα στην αρνητική δημοσιότητα που ήδη εισπτράττει [λόγω της σύγκρουσής του με την κα Κανέλη] , καθώς το όποιο έργο που θα του ανατεθεί από το υπό έκδοση ΦΕΚ, ούτως ή αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολο από την στιγμή που εμπεριέχει την έννοια «ειδικά έργα»!

Επίσης να αντιπαρέλθει «αβρόχοις ποσί» το γεγονός ότι όντως υπάρχει θέμα ετεροβαρούς αναθεώρησης του περιεχομένου της νέας υφυπουργικής θέσης που ανάλαβε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς η ονομασία του νέου υφυπουργείου  προσομοιάζει με Γενική Γραμματεία.

Συνελόντι ειπείν [για να το θυμηθείτε ορισμένοι] ευχόμεθα εγκαρδίως και ολοψύχως στον κ. Γεώργιο Στύλιο, υφυπουργό για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, σιδεροκέφαλος και εις έτη πολλά.

 Καλά Θεοφάνεια και χρόνια πολλά στους εορτάζοντας !


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 233 επόμενη > τελευταία >>