ICT plus
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

12/1/2021
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο Υπερταμείο ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Δερδεμέζης. Συνεχίζει ο Στέφανος Γιουρέλης, ως αναπληρωτής Διευθύνων

Πλήρης αλλαγή στην διοίκηση και το συμβούλιο του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ ΑΕ), με τον Γρηγόρη Δημητριάδη να παίρνει την θέση της Ράνιας Αικατερινάρη. Αντίστοιχες αλλαγές ανακοινώθηκαν και στην θέση του προέδρου του ΕΕΣΥΠ, με τον Κωνσταντίνο Δερδεμέζη να αναλαμβάνει αντί του Γιώργου Διαμαντόπουλου που αποχώρησε.

Στο Δ.Σ. του Υπερταμείου παραμένει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Στέφανος Γιουρέλης, ενώ στη θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, μέχρι πρόσφατα ανώτατο στέλεχος του ομίλου ΤΙΤΑΝ. Στο νέο Δ.Σ. του Υπερταμείου θα συμμετέχουν ο επιχειρηματίας Μάρκος Βερέμης, η Τζ. Καμπούρη που κατείχε ανώτερες θέσεις σε διεθνείς ομίλους και ο μέχρι πρόσφατα εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Κινδύνων Ομίλου (Chief Risk Officer) στην Tράπεζα Πειραιώς Θύμιος Κυριακόπουλος.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Εποπτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), δυνάμει των άρθρων 191 και 192 του ν. 4389/2016, η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, με ισχύ από τις 16 Φεβρουαρίου 2021, είναι η εξής:

  • Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, Μη εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος ΔΣ
  • Γρηγόρης Δημητριάδης, Εκτελεστικό μέλος, Διευθύνων Σύμβουλος
  • Στέφανος Γιουρέλης, Εκτελεστικό μέλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος
  • Ηρώ Αθανασίου, Μη εκτελεστικό μέλος
  • Μάρκος Βερέμης, Μη εκτελεστικό μέλος
  • Τζιοβάννα Καμπούρη, Μη εκτελεστικό μέλος
  • Θύμιος Κυριακόπουλος, Μη εκτελεστικό μέλος
  • Σπύρος Λορεντζιάδης, Μη εκτελεστικό μέλος
  • Μαρίνα Νιφόρου, Μη εκτελεστικό μέλος

Το Εποπτικό Συμβούλιο επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. επ’ ευκαιρία της λήξης της θητείας τους, τον Πρόεδρο Γιώργο Διαμαντόπουλο, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο Ράνια Αικατερινάρη και τα Μη Εκτελεστικά μέλη Αλίκη Γρηγοριάδη και Θέμη Κουβαράκη, για την αποτελεσματική συνεργασία, τις προσπάθειές τους και το έργο που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Δεδομένου ότι ο διορισμός τους έγινε κατά την ίδρυση της Εταιρείας, αντιμετώπισαν πλήθος προκλήσεων σε σχέση με τη στρατηγική της πορεία της και τη λειτουργική της δομή, καθώς και την ενσωμάτωση των θυγατρικών της.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Διαμαντόπουλος υπηρέτησε υπεύθυνα τον ρόλο του για τον συντονισμό του Δ.Σ. και επέδειξε ηγετικό πνεύμα κατά την υποστήριξη της Διοίκησης. Δημιούργησε ένα συνεκτικό, προσαρμοστικό και προσανατολισμένο στα αποτελέσματα περιβάλλον εντός του Δ.Σ., που επέτρεψε και διευκόλυνε την Εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της και να αντιμετωπίσει όλα τα σημαντικά ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η απερχόμενη Διευθύνουσα Σύμβουλος Ράνια Αικατερινάρη ηγήθηκε της ΕΕΣΥΠ, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις με πνεύμα υπευθυνότητας και αποτελεσματικότητας στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης της δομής και των λειτουργιών της Εταιρείας. Διαχειρίστηκε την εφαρμογή του στρατηγικού και επιχειρηματικού σχεδίου, τον καθορισμό των στόχων για τη λειτουργική αποτελεσματικότητα των θυγατρικών, την εποπτεία της απόδοσής τους και τη σύνταξη των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων σε επίπεδο Ομίλου με κερδοφόρα αποτελέσματα. Το Εποπτικό Συμβούλιο εύχεται στην κα. Αικατερινάρη μια επιτυχημένη συνέχεια στην καριέρα της.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η ΕΕΣΥΠ, εντός της καθορισμένης αποστολής της, θα αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις σχετικές με τη διαφύλαξη και τη βελτιστοποίηση της αξίας των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, εποπτεύοντας στενά τις θυγατρικές της, προωθώντας τη βιώσιμη κερδοφορία τους και παρέχοντάς τους τα εργαλεία για να αναπτυχθούν επιτυχώς, ενισχύοντας έτσι τα έσοδα και τις επενδύσεις και τελικά, συμβάλλοντας στη μακροοικονομική και κοινωνική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Δερδεμέζης είχε προηγουμένως διοριστεί μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΕΣΥΠ τον Φεβρουάριο του 2020 και είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων και της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων. Ο κ. Δερδεμέζης είναι έμπειρο ανώτατο στέλεχος, με σημαντική εμπειρία άνω των 20 ετών στις αναδυόμενες αγορές και σε σύνθετα διεθνή περιβάλλοντα καθώς και στην ηγεσία αλλαγών. Η πιο πρόσφατη θέση του ήταν αυτή του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και του Εκτελεστικού Διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ Cement. Περαιτέρω, έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων θυγατρικών του Ομίλου TΙΤΑΝ Cement στην Ευρώπη και στον τραπεζικό τομέα στο εξωτερικό. Οι τομείς εξειδίκευσής του είναι η διαχείριση χαρτοφυλακίου και λειτουργιών ο εταιρικός μετασχηματισμός και η εταιρική διακυβέρνηση. Είναι Χημικός Μηχανικός πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Pennsylvania State University. Επίσης, διαθέτει τίτλο MBA από το ALBA Graduate Business School και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια διοίκηση από το Harvard University, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το International Directors Program (IDP and Board Accreditation) του INSEAD.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι εκτελεστικό μέλος με εγχώρια και διεθνή εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η πιο πρόσφατη θέση του κ. Δημητριάδη ήταν αυτή του Προέδρου της Enterprise Greece και του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπό αυτή την ιδιότητα, ασχολήθηκε με πλήθος στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα και ηγήθηκε της ανάπτυξης της Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων. Στο παρελθόν, κατείχε εκτελεστικές θέσεις στο HVA International ως σύμβουλος για τη γεωργική ανάπτυξη και ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Iskra Zaščite (Raycap Group), με αρμοδιότητες στο σύνολο των λειτουργιών των μονάδων παραγωγής τους στη Σλοβενία και την Κίνα. Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών διευθύνοντας την αναδιάρθρωση, τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και την τεχνολογική πρόοδο του Οργανισμού, και από το 20
10 έως το 2013 ήταν ο επικεφαλής του έργου για την Εθνική Στρατηγική για τις εξαγωγές στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Metropolitan University του Μάντσεστερ, μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) σπουδών στα Μικροκύματα και την Οπτικοηλεκτρονική από το University College London και μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στη Νομική και Διπλωματία από το Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης

ΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 117 επόμενη > τελευταία >>