ICT plus
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

1/1/1900
Η υγειονομική κρίση “στερεύει” τις πηγές χρηματοδότησης των startups,

Τον χρόνο ζωής των νεοφυών εταιρειών συμπιέζει και μάλιστα δραματικά, η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Η υγειονομική κρίση “στερεύει” τις πηγές χρηματοδότησης των startups, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα βιωσιμότητας για πολλές από αυτές.

Ως συνέπεια της πανδημίας, μία στις δύο νεοφυείς εταιρείες έχει επάρκεια κεφαλαίων για διάστημα από τρεις έως έξι μήνεςΣήμερα, τέσσερις στις δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις (41%) “βλέπουν” τις πηγές χρηματοδότησης και τα διαθέσιμα κεφάλαια να μειώνονται λόγω της κρίσης. Ως συνέπεια, σχεδόν μία στις δύο μετρά πλέον αντίστροφα τον χρόνο, καθώς έχει επάρκεια κεφαλαίων (μέχρι να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει άλλο) για διάστημα από τρεις έως έξι μήνες. Πάντως, το θετικό είναι ότι μόλις το 8% των “ευάλωτων” αυτών startups έχει σταματήσει εντελώς να “σηκώνει” χρήματα.

Σύμφωνα με έρευνα που διενέργησε το φινλανδικό Slush - το μεγαλύτερο ετήσιο event για startups - το 35% όλων των νεοσύστατων επιχειρήσεων και το 43% αυτών, που σχεδίαζαν να “σηκώσουν” κεφάλαια είτε έχουν υποβαθμίσει τα σχέδια τους, είτε τα έχουν εγκαταλείψει εντελώς.

Οι πωλήσεις των νεοφυών εταιρειών έχουν, επίσης, επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία, καθώς μόνο το 8% των νεοσύστατων επιχειρήσεων αναφέρει ότι δεν έχει καμία αλλαγή στη ζήτηση που αντιμετωπίζει. Πάντως, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό σε επίπεδο ζήτησης και τζίρου, η κρίση ανέδειξε και ορισμένους νικητές. Οι νεοσύστατες εταιρείες B2C έχουν καλύτερη απόδοση από αυτές που πωλούν B2B, ενώ οι εταιρείες D2C (direct 2 consumers) έχουν δει καθαρή αύξηση των πωλήσεων.

ΕΔΩ η συνέχεια του άρθρου στο sepe.gr

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1788 επόμενη > τελευταία >>